Boka tid 08-10 99 89

Med bettrestaurering återskapar vi leendet

Varje bett är unikt och en del av personligheten, men ibland kan skador, slitage på eller förlust av tänder ha inverkan på livskvaliteten och ställa till problem för självförtroendet. Då kan det vara aktuellt med en bettrestaurering, vars syfte är att återskapa tändernas forna utseende.
Vanligtvis kretsar behandlingsmetoden kring protetik eller implantat. Protetik innebär att vi ersätter en saknad eller skadad tand med en protes, antingen en krona som fästs ovanpå den nedslipande, trasiga tanden, eller en bro som sätts fast med hjälp av omkringliggande tänder. Vid implantat ersätts istället hela tanden med ett konstgjort stöd som opereras in och förses med en krona eller bro. Valet av metod beror på hur skadad din tand är. Ibland kan det även krävas käkkirurgi för att komma till rätta med problemen.

Hos oss är vi vana vid att hjälpa patienter tillbaka till det leende de förtjänar. Sedan 25 år arbetar vi regelbundet med estetisk bettrestaurering, vilket innebär att vi hunnit förändra livet för hundratals patienter som knappt vågade visa tänderna innan de kom till oss. För dig som står inför ett större ingrepp kan det också kännas tryggt att veta att andra kliniker ibland remitterar patienter som behöver hjälp med bettrestaurering till oss, just för att vi har den här typen av arbeten som vår specialitet. Vi har även lång erfarenhet av andra typer av estetiska tandvårdsbehandlingar, till exempel fasader, tandblekning och byte av missfärgade fyllningar.